Van Der Meulen

Racing Team

admin On mei - 9 - 2011

De eerste race voor het Nederlands kampioenschap voor historische GT en touringcars-afgelopen weekend – in Assen is voor Lammert van der Meulen uit Dokkum bijzonder succesvol verlopen.
Meer dan 30 auto’s waaronder de supersnelle Porsche en BMW’s stonden zaterdag in het startveld waarbij Lammert van der Meulen de enige was met een bijzondere Ford, n.l.de RS2000 MK 2.

De start was werkelijk”"vuurwerk”"op wielen want de Dokkumer coureur schoot vanaf de start snel naar de kop van het veld en wist deze positie samen met een supersnelle Renault 5 Alpine turbo te handhaven
Het onderlinge gevecht tussen de Ford en de Renault was het hoogtepunt van deze race die eindigde met een tweede plaats voor de Dokkumer, de derde was voor de Renault 5 en uiteindelijk kwam een BMW 323 i op de eerste plaats.
Dit kunststukje werd op zondag herhaald, de razendsnelle Ford liet aan vele deelnemers zijn achterlichten zien waarbij hij opnieuw 2 de werd in zijn divisie.
Een eerste plaats was zeker haalbaar geweest, de hoge temperaturen van het asfalt veroorzaakte verlies van grip, ondanks dat probleem was de start van het seizoen voor Lammert van der Meulen bijzonder succesvol met tweemaal een tweede plaats.

Het razendsnelle “Ford” kanon heeft opnieuw bewezen krachtig en betrouwbaar te zijn, de snelle acceleratie, de hoge bochtensnelheid zal nog velen verrassen het komende raceseizoen.

Categories: Nieuws

Comments are closed.

?>